Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar

Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel. 0316-527900

Persoonlijke verhalen

Hieronder volgen enkele anekdotes die me aan het denken gezet hebben. De verhalen gaan zeker niet over patiënten in mijn praktijk. Ik heb immers zwijgplicht.

©Huisartspraktijksmits

Het Heilig-Hartbeeld

Als 10-jarig kind vond ik hem in een kist bij mijn oom in Afferden. Klaar om weggegooid te worden. Mijn oom had kennelijk niets met het beeld en na de dood van mijn tante had het beeld geen betekenis meer. Ik nam het mee naar huis.

> Meer >
©Huisartspraktijksmits

Puzzel

Tijdens het eerste jaar op de universiteit werd ik begeleid door een oudere-jaars student, mijn mentor. Wim heette hij.

> Meer >
©Huisartspraktijksmits

De Antichrist

De Alpen van Zuid-Frankrijk, de Zeealpen’, zijn prachtig. De grote natuur, de bergen en diepe kloven, en de kleine natuur, de bijzondere dieren en planten, maken het gebied tot een unieke biotoop. Pas verderop, in de vlaktes rondom Sault en de Mont Ventoux is er akkerbouw. Daar beginnen de uitgestrekte lavendelvelden voor de parfumindustrie van Grasse.

> Meer >

Levenskeuze

Hij hield zielsveel van zijn moeder en zorgde dag en nacht voor haar. Ze had een nare ziekte van het zenuwstelsel. Daardoor ging ze slechter lopen en werd het denken steeds moeilijker. Toen ze in de kracht van haar leven was, trof de ziekte haar. Hij zat nog op de middelbare school.

> Meer >

Perspectief

Het was een mooie herfstdag. Een uitstekende dag om een fietstocht te maken. Sauerland toonde zich bont gekleurd door de vele bergesdoorns in de dalen en de lariksen op de hellingen. Het was goed dat de dennenplantages langzaam plaats maakten voor gemengd bos.

> Meer >

Rouw

Tijdens een trektocht door de noordelijke Alpenrand kwam ik een wandelaar tegen. We naderden beiden hetzelfde kruispunt van wandelwegen. Ik volgde een vlak karrenspoor, hij liep via een paadje naar beneden. Het was licht nevelig. De zon had de mist nog niet helemaal opgelost.
Hij droeg een kleine rugzak, waar takken van een bergden aan vastgebonden waren. Die had hij waarschijnlijk van boven meegenomen. Bergdennen groeien vlakbij de boomgrens.

> Meer >

Verbondenheid

Onderweg tussen Amersfoort en Apeldoorn raasden de auto’s over de snelweg. Ik raasde mee. Vóór mij, achter mij, naast mij. Auto’s in een lang lint, op weg naar vele bestemmingen. Anonieme koplampen, vervagende kleuren in de schemering.

> Meer >