Huisartspraktijk Smits
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel: 0316-527900

Wij zijn met vakantie:

  • 2 t/m 6 oktober
Nieuwsarchief • dinsdag 5 maart 2013

Uitwisselen van uw gegevens

Het is sinds 1 januari 2013 mogelijk om binnen een regio patiëntengegevens in te laten zien door andere zorgverleners. Op deze manier kan een huisarts op de huisartsenpost naar uw voorgeschiedenis kijken of naar uw medicijnlijst. Dit kan hij/zij alleen doen, wanneer hij inlogt met een UZI-pas, een soort bankpas die door de overheid is uitgegeven. Ook kunnen de laatste vijf consulten ingezien worden. Dit alles alleen met uw expliciete toestemming.

In Zevenaar vinden de huisartsen echter dat de veiligheid van de medische gegevens zo niet erg zeker is. Kort geleden is er een grote virusaanval geweest in Nederland, waarbij de provider van ons huisartsenprogramma ook besmet werd.
Het bleek dat juist de huisartsen die inloggen met de UZI-pas de meeste kans op besmetting hadden. Die besmetting hield in dat de cybercriminelen de gegevens van de UZI-pas zouden kunnen gebruiken. U kunt zich voorstellen wat dat zou betekenen voor uw gegevens: die zouden dan ook in te zien zijn.

U kunt dus altijd bij ons een uitdraai van uw dossier krijgen om zo uw eigen belangrijkste gegevens zelf over te dragen bij een huisartsenpostbezoek. Een papieren overdracht is uiteindelijk onbereikbaar voor cybercriminelen.
 

url Terug
Huisartspraktijk Smits
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel: 0316-527900