Huisartspraktijk Smits
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel: 0316-527900

Wij zijn met vakantie:

  • 2 t/m 6 oktober

Hoe werkt een dokter?

Veel mensen denken dat een dokter meteen kan zien wat er met je aan de hand is. Zo gaat het meestal in films en boeken, maar in werkelijkheid werken we heel anders.

Tijdens de opleiding voor arts leer je heel veel ziektes kennen. Zo leer je ook dat veel ziektes op elkaar lijken.

Hoesten

Bij veel ziektes moet je bijvoorbeeld hoesten. Die ziektes lijken op elkaar. Toch heeft elke hoestziekte zijn eigen verhaal. We weten dat bij kinderen die hoesten andere ziektes voorkomen dan bij oudere mensen. We weten dat in Nederland andere ziektes voorkomen bij hoesten dan in bijvoorbeeld Rusland. We weten dat bij rokers andere ziektes voorkomen bij hoesten dan bij niet rokers.

Speuren

Sommige mensen hoesten slechts een week, anderen hoesten al meer dan een jaar. Zo kun je als arts gaan speuren naar de oorzaak van het hoesten. Het verhaal is daarbij altijd het belangrijkste.

Snotneus

Als je moet hoesten en je hebt ook een snotneus, dan ben je waarschijnlijk verkouden. Moet je bloed ophoesten en kom je net uit Rusland, dan moet er ook aan TBC gedacht worden.

Wil je meer weten over het vak van dokter of doktersassistente of wil je een werkstuk maken over een ziekte, dan ben je altijd van harte welkom.

url Terug
Huisartspraktijk Smits
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel: 0316-527900