Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar

Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel. 0316-527900

Allereerst............bedankt.

dinsdag 21 december 2021

Bedankt voor het geduldig buiten wachten bij de rode kamer.
Bedankt voor het dragen van het mondmasker, ook al was dat soms erg lastig: beslagen brillen, gehoorapparaten die bleven haken, speciale spelden voor aan de hoofddoek…
Bedankt voor het geduld aan de telefoon: er moeten zoveel vragen gesteld worden dat de wachttijden soms flink oploopt.
Bedankt voor de kinderen die zich laten onderzoeken door een soort ruimtewezen met masker en rare bril.
Bedankt voor de gastvrijheid thuis en het delen van zoveel momenten.
Bedankt voor het vertrouwen.

Het jaar 2021.

Het jaar 2021 is voor velen van u een bijzonder jaar geweest. Sommigen van u maken nu voor het eerst de feestdagen door zonder een dierbare. Anderen worstelen met een chronische ziekte of hebben een ander slecht bericht gekregen. Er zijn ook gelukkige momenten: verliefdheid, een nieuwe baan of een nieuw huis, een nieuw leven.
We wensen u allemaal goede feestdagen toe met de warmte van vriendschap en familie om u heen.

Kerstvakantie.

Volgende week zijn we een weekje vrij. De praktijk van Albers en Zegger neemt dan voor ons waar, alleen voor spoedzaken.
Hun telefoonnummer is: 0316-524777
Het adres: Zonegge 24-3C, 6903EA te Zevenaar.
We zijn er weer vanaf 3 januari.

Boosterprikken.

We krijgen elke dag veel telefoontjes over boosterprikken. De boosterprikken gaan echter niet via de huisarts, maar via de GGD. Wijzelf kunnen geen afspraak voor u maken of vervroegen. Via deze link kunt u kijken of u aan de beurt bent voor de boosterprik.

Wij schalen niet af!

Als u ons nodig heeft, kunt u gewoon bellen voor een afspraak. We zijn er voor u.
Natuurlijk moet de praktijk veilig zijn en mag u niet in de praktijk besmet raken. Daar hebben we ook uw medewerking voor nodig.

  1. Kom niet door de voordeur bij luchtwegklachten. Kijk ook op deze link. Bij luchtwegklachten wordt u gezien in de rode kamer.
  2. Kom alleen of neem maximaal één begeleider mee.
  3. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen in het algemeen makkelijk alleen op het spreekuur komen.
  4. Draag een mondmasker en was uw handen met handenalcohol. Die staat bij de ingang.
  5. Noem niet meer dan één klacht tijdens het consult. Als het spreekuur uitloopt, wordt de wachtkamer te vol. Maak een dubbele afspraak, wanneer u twee klachten heeft. Spaar uw klachten dus niet op.

Er valt wat te kijken voor de kinderen.

De rode kamer.

Helaas, helaas, deze kamer is nog steeds nodig. In deze kamer, aan de achterkant van het gebouw, zien we de mensen met luchtwegklachten. Tussen ieder consult door wordt alles wat aangeraakt is, schoongemaakt met alcohol. Zo is de kamer weer veilig voor de volgende patiënt.
Om deze reden willen we u vragen om zo mogelijk alleen te komen. Een ziek kind kan door één volwassene begeleid worden. Neem geen broertjes of zusjes mee.

De meeste mensen met luchtwegklachten hoeven gelukkig niet naar de dokter toe. Twijfelt u: kijkt u dan even naar deze link

Stagiaire Nikki

In deze tijd van personeelstekort is het extra belangrijk om nieuwe medewerkers op te leiden. Vanaf november hebben we een stagiaire, Nikki. Zij doet de opleiding tot praktijkassistente. Het kan zijn dat het gesprek met haar wat langer duurt dan gebruikelijk.

Delen van medische gegevens met de huisartsenpost.

Als u veel medicijnen gebruikt of een uitgebreide medische voorgeschiedenis heeft, kunt u ervoor kiezen dat de huisartsenpost in uw medische gegevens kan kijken. De spoedzorg wordt er echt beter van. U kunt dit regelen via deze link.

Het aangaan van een verzekering.

Soms vraagt een verzekering allerlei medische gegevens van u. Het is vaak lastig om nog precies te weten wat er allemaal in het verleden gebeurd is. Het is echter erg belangrijk om alles op te schrijven. U kunt anders in de problemen komen. Laat de medische gegevens bij de aanvraag van een Arbeids Ongeschiktheids Verzekering of een Levensverzekering altijd even bij ons controleren. Wij hebben uw hele dossier en weten wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Elk detail kan belangrijk worden.

Tot slot.

Wij wensen u vele G’s toe in 2022:

Namens het hele team van Huisartspraktijk Smits