Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar

Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel. 0316-527900

Corona en de huisartspraktijk

donderdag 30 september 2021

Vanaf deze week is in Nederland de mondkapjesplicht afgeschaft en hoeven we geen afstand meer te houden.
Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft echter aan alle huisartsen gevraagd om in de praktijk nog steeds afstand te laten houden en mondkapjes te laten dragen.
Wij willen u dan ook nog steeds verzoeken om:

Er zijn mensen bij wie twee vaccins niet goed werken. Die mensen willen we extra beschermen. Zij kunnen als ze willen in een aparte wachtkamer wachten of gezien worden op een apart tijdstip. Het gaat hier om de volgende mensen:

Deze mensen zullen uiteindelijk een derde prik via de specialist krijgen.

QR codes

In de afgelopen weken hebben diverse mensen ons gevraagd om voor hen een QR-code aan te maken, wanneer ze hiervoor vast liepen bij het RIVM. Het ging natuurlijk alleen om mensen die gevaccineerd zijn.
Helaas mogen we dat niet meer doen. Alleen voor de mensen die we zelf gevaccineerd hebben mogen we een code aanmaken.

U kunt zelf een QR-code aanmaken op de volgende manieren:

Nieuw telefoonnummer van de huisartsenpost

Marjo is er weer

Assistente Marjo is begonnen met het ondersteunen van Lindsey en Anne. Marjo is een oude bekende die al meer dan twintig jaar in nood bijspringt. We zijn blij dat ze er weer bij is. Zij werkt op dinsdag- en woensdagochtend.

Stoptober

De Stoptobercampagne begint weer. Een goede manier om samen met duizenden andere Nederlanders te gaan stoppen met roken. Van harte aanbevolen!
Voor meer informatie kunt u op deze link drukken.

Minder premie na stoppen met roken.

Als u gestopt bent met roken hoeft u vaak minder premie te betalen voor een overlijdensrisicoverzekering. Bij sommige verzekeraars scheelt dit wel 50%!

Griep en de griepvaccinatie:
dit jaar ook zwangeren en mensen met fors overgewicht

Als u in november 22 weken of langer zwanger bent, hebt u recht op een griepprik. Wilt u ons hiervoor bellen? Dan krijgt u een uitnodiging. Ook mensen met een BMI van meer dan 40 hebben recht op een griepvaccinatie. We nodigen deze mensen hiervoor uit.

We vaccineren op donderdagmiddag 4 november. We hebben weer een muzikant erbij! Wilt u uw uitnodiging meenemen?

Rond december wordt er een grote griepgolf verwacht. Het zal dan weer drukker gaan worden in de praktijk. Omdat griep en Corona erg op elkaar lijken, zullen we veel mensen gaan zien in onze "rode" kamer, aan de achterkant van het gebouw. Helaas moet u daar buiten wachten en dat kan koud en nat zijn. Omdat de apotheek via de achterkant bevoorraadt, kunnen we er helaas geen tent plaatsen.
Omdat we na ieder bezoek in de rode kamer alles moeten desinfecteren, is het niet haalbaar om buiten stoelen te plaatsen.

Wat is een P.A.?

Vanaf 1 september is Patrick Harleman bij ons komen werken als P.A. (spreek uit: pie ee) in opleiding.
Een P.A. ( Physican Assistent) neemt huisartsentaken over onder supervisie van de huisarts. In principe mogen dit alle taken zijn. Een P.A. is een HBO-geschoolde verpleegkundige die al jaren ervaring heeft opgedaan in het ziekenhuis. Door een P.A. in te zetten in huisartsenpraktijken kan het huisartsentekort voor een deel worden opgevangen.

Deze mensen zullen uiteindelijk een derde prik via de specialist krijgen.