Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar

Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel. 0316-527900

Griepvaccinatie 2013

Op donderdag 31 oktober kunt u weer uw griepspuit halen in onze praktijk. U heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen.

De griepspuit voorkomt influenza, dat is de echte griep. De echte griep krijgt iemand gemiddeld één keer per 15 jaar. Voor ouderen en mensen met hart-, nier- of longkwalen kan de echte griep leiden tot een gevaarlijke longontsteking. Dat willen we voorkomen. Vandaar de jaarlijkse prikhappening.

Ook dit jaar is er weer muziek om de pijn wat te verzachten. Onze huismuzikant Raymundo Valverde zal weer voor een goede stemming zorgen.
Zoals elk jaar wordt u na het prikken gewogen.

Onderzoek naar hartritmestoornis

Met dit apparaatje kunnen we helpen hartritmestoornisssen op te sporen.
 

Dit jaar is er iets nieuw! Bij alle 50-plussers die in aanmerking komen voor de griepspuit wordt door middel van een nieuw soort ECG-apparaat gekeken of ze een hartritmestoornis hebben. Het gaat om de stoornis boezemfibrilleren. Mensen met boezemfibrilleren hebben een hoge kans om een beroerte te krijgen.
De verwachting is dat we door middel van onze screening ongeveer vijf mensen zullen opsporen die deze aandoening hebben, zonder het te weten. Wanneer deze mensen zich vervolgens laten behandelen zullen we één beroerte gaan voorkomen. Dat is toch de moeite waard.

Het gaat als volgt: u houdt 1 minuut lang een soort metalen stok vast met twee handen. Daarna gaat er op de stok een rood of groen lampje branden. Bij een rood lampje is er een vermoeden van een hartritmestoornis.
‘s Avonds bekijkt de cardioloog alle ECG’s met een rood lampje. De volgende dag wordt u gebeld met het bericht of u boezemfibrilleren heeft of niet. Op die manier zit u niet te lang in spanning.