Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar

Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel. 0316-527900

Griepvaccinaties met live muziek op donderdag 1 november!

Een prik is nooit leuk. We vrolijken de priksessie daarom op met muziek.

Binnenkort valt de uitnodiging voor de griepvaccinatie weer in de brievenbus. Waarom wordt de griepvaccinatie ook al weer gegeven?

Van de griep kun je complicaties krijgen, bijvoorbeeld een longontsteking. Deze complicaties komen vooral voor bij mensen met chronische ziekten (suikerziekte, hart-en vaatziekten, astma en COPD), bij mensen met verminderde weerstand (door medicijnen die het afweersysteem onderdrukken) en bij ouderen. De kans op zulke complicaties kunnen we verminderen door het geven van de griepspuit.

Geen risicogroep, maar...

Als u in de gezondheidzorg werkt of op een andere manier veel met kwetsbare mensen in aanraking komt, maar zelf niet tot een risicogroep behoort, heeft u ook recht op een griepspuit. Dit is om verspreiding van het griepvirus te voorkomen. Dit geldt ook voor mensen, die een ernstig zieke partner of kind hebben.

Als u tot een risicogroep behoort krijgt u een uitnodiging thuis. Als u niet tot een risicogroep behoort en u wilt toch een vaccinatie, dan moet u deze zelf betalen. Wilt u dan uw komst een week van tevoren melden? Dan kunnen we voor u een recept maken voor een extra griepspuit. Die spuit neemt u dan mee.

De griepvaccinaties worden op donderdagmiddag 1 november in de praktijk gegeven. Om deze gebeurtenis gezelliger te maken is er net als de afgelopen jaren weer gezorgd voor live muziek. Noteer de datum dus vast in uw agenda.