Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar

Huisartsenpraktijk Smits - Zevenaar
Oude Doesburgseweg 57
6901 HH  ZEVENAAR
Tel. 0316-527900

Klik op de foto voor een vergroting

In de verbouwing

Na een lange voorbereiding is in september de verbouwing begonnen. Aan beide kanten van het gezondheidscentrum wordt een stuk bijgebouwd. De huisartsen krijgen er vier kamers bij op de eerste verdieping. Ook komt er een archiefruimte bij op de zolder. Wijzelf vinden dat het gebouw er alleen maar mooier door wordt.

John Olie, de architect van het gebouw heeft de aanbouw getekend en ervoor gezorgd dat de harmonie in het gebouw bewaard blijft.

Steeds meer werk

De extra ruimte is nodig, omdat de huisartspraktijken steeds meer werk verrichten. De mensen worden ouder, dus vaker ziek, we doen meer aan het voorkomen van ziekten, we doen vaker controles.
Daarmee is de kwaliteit van de zorg flink vooruit gegaan. Vroeger zagen we nog weleens mensen met suikerziekte die blind werden of bij wie een been geamputeerd moest worden. Vandaag zien we dat gelukkig niet meer.

Minder hartinfarcten

We zien ook veel minder hartinfarcten of mensen bij wie de nieren niet meer werken. Ook bij mensen met astma is de zorg verbeterd.

Om de controles goed te kunnen doen, hebben we steeds meer medewerkers nodig. Vandaar dat we langzamerhand ruimtegebrek hebben gekregen.
Daarnaast zijn we een opleidingspraktijk geworden. Er is een huisarts in opleiding. Bij de praktijk van Marlies Kloppenborg is er een co-assistent.

Het is de bedoeling dat eind januari de verbouwing helemaal klaar is.